Nattlampa stjärnhimmel bäst i test 2024

Foto av författare
Skriven av:
Anna Jonsson
Uppdaterad senast:

En nattlampa stjärnhimmel kan lysa upp ett läskigt barnrum och skapa en lugn och trygg atmosfär för barnet att somna i.

Det mjuka ljuset som reflekterar sig i rummets tak skapar en rofylld stämning utan att störa barnet. Detta kan vara extra bra för det lilla barnet som ofta kan drömma om monstret i garderoben.

I denna artikel listar vi fem bra nattlampa stjärnhimmel och hjälper dig hitta din favorit. Om du är på jakt efter en mer traditionell nattlampa hittar du dem här.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Topplista: Bästa nattlampan för barn 2024

1. ZAZU Havsprojektor Krabban Cody

Bästa nattlampan stjärnhimmel

 ZAZU Havsprojektor Krabban Cody

ZAZU Havsprojektor Krabban Cody är en unik och interaktiv nattlampa som erbjuder en lugnande upplevelse för barn vid läggdags. Denna nattlampa är utformad för att skapa en spännande undervattensvärld i barnrummet, vilket inte bara är underhållande utan också skapar en lugn och avkopplande atmosfär.

Zazu nattlampa stjärnhimmel finns även som en söt sparv, en liten igelkott och ett mysigt litet lejon.

Huvudegenskaper

 • Krabban Cody projicerar ljus- och ljudeffekter som skapar en illusion av en undervattensvärld i taket, vilket ger en fascinerande och rogivande effekt
 • Lampan kan spela tre olika lugnande melodier, vilket hjälper barnet att slappna av och somna.
 • Havsprojektorn har ett sömnprogram i tre steg som tar 30 minuter. Programmet börjar med mysiga ljud- och ljuseffekter som gradvis avtar i styrka, vilket är perfekt för att hjälpa barn att somna.
 • En innovativ funktion är dess gråtsensor, som aktiveras om barnet vaknar på natten och och börjar då att spela musik för att lugna barnet. 
 • Det mjuka tyg överdraget är avtagbart och kan handtvättas

Användarrecensioner

Baserat på recensioner från Jollyroom.se, har ZAZU Havsprojektor Krabban Cody fått blandade omdömen. En användare nämner att projektorn har två volymnivåer som båda är höga och att projektorn ibland kan hänga sig. 

En annan recensent uppskattar produkten och menar att den fungerade väldigt bra hemma hos dem.

Sammanfattning

ZAZU Havsprojektor Krabban Cody är en unik och engagerande nattlampa som erbjuder mer än bara belysning. 

Lampan skapar en vacker undervattensvärld i barnrummet och dess lugnande melodier och sovprogram gör att nattlampan uppskattas av små barn. 

Dessutom är den säker och lätt att underhålla, vilket gör den till en praktisk och uppskattad produkt i barnrummet.

2. Alice & Fox Nattlampa stjärnhimmel, björn

Bra köp nattlampa stjärnhimmel

Alice och Fox Nattlampa stjärnhimmel Björn

Last updated: 2024-02-24 05:14:31

Alice & Fox Nattlampa Björn är en mysig och funktionell nattlampa som är utformad för att ge barn en trygg och lugnande känsla på natten. 

Denna gulliga björnlampa är inte bara en ljuskälla utan också en trevlig inredningsdetalj i barnrummet.

Huvudegenskaper

 • Lampan har formen av en grå björn, vilket gör den till en attraktiv och barnvänlig inredningsdetalj.
 • Lampan är utrustad med tre knappar som låter barnet enkelt ändra musik, volym och ljusstyrka.
 • Lampan skapar en rofylld stund med sitt mjuka ljus och lugna musik, vilket bidrar till en trygg och behaglig atmosfär på natten.
 • Tillverkad av plysch, vilket ger en mjuk yta och hållbarhet.

Användarrecensioner

Baserat på 14 recensioner på Jollyroom.se, har Alice & Fox Nattlampa Björn fått ett genomsnittligt betyg på 4.2 av 5. En recensent nämner att deras dotter ”fullkomligt älskar denna” och att lampan tröstar bra vid tuffare nätter. 

En annan användare skriver att hennes dotter fortfarande använder sin lampa trots att hon inte längre behöver en nattlampa.

Sammanfattning

Alice & Fox Nattlampa Björn en go och mysig nattlampa med projektor för ditt barn. 

Dess attraktiva design och användarvänliga funktioner, såsom möjligheten att ändra musik och ljusstyrka, gör den till en populär produkt. 

3. Pabobo nattlampa stjärnhimmel Vintergatan

Pabobo Stjärnprojektor Vintergatan

Pabobo Stjärnprojektor Vintergatan är en innovativ nattlampa som kombinerar funktionaliteten av en mjuk nattlampa och en stjärnprojektor. 

Denna nattlampa är utformad för att skapa en lugnande och magisk atmosfär i barnrummet, vilket hjälper barn att slappna av och somna lättare.

Huvudegenskaper

 • Lampan projicerar en vacker stjärnhimmel i taket, med en sakta rörlig effekt som skapar en drömlik atmosfär.
 • Pabobo Stjärnprojektor har olika program med musik och lugnande ljud som bidrar till en avkopplande miljö för barnet.
 • För att spara energi och för att inte störa barnets sömn, stänger lampan av sig själv automatiskt efter en viss tid.
 • Med sitt mjuka överdrag och LED-lampa som inte blir varm, är denna stjärnprojektor säker och behaglig att ha i barnrummet och barnet kan även ha den bredvid sig i sängen.
 • Det mjuka överdraget kan enkelt tas av och maskintvättas.

Användarrecensioner

Baserat på recensioner från Jollyroom.se, har Pabobo Stjärnprojektor Vintergatan fått positiva omdömen från användare. En recensent beskriver lampan som ”jättefin och mysig” och uppskattar att den stänger av sig själv och att man kan välja att ha musik på eller inte. 

En annan recensent framhäver att deras ettåriga dotter tycker om lampan och känner sig trygg med den, särskilt under oroliga nätter. 

En tredje recensent nämner att lampan har många alternativ som volym och ljud, och att stjärnan är supermjuk.

Sammanfattning

Pabobo Stjärnprojektor Vintergatan är en mångsidig och barnvänlig nattlampa som erbjuder mer än bara belysning. Dess förmåga att skapa en stjärnhimmel i taket, tillsammans med lugnande musik och ljud samt att den är mjuk och go, gör den till en bra nattlampa med projektor. 

Dessutom är den säker och lätt att underhålla, vilket gör den till en uppskattad produkt bland föräldrar som söker en effektiv och trygg nattlampa för sina barn.

4. Teddykompaniet Nattlampa Diinglisar Kanin

Teddykompaniet Nattlampa stjärnhimmel Diinglisar Kanin
Vi hittade tyvärr inga priser för tillfället...

Teddykompaniet Nattlampa Diinglisar Kanin är en mjuk och gosig nattlampa. Nattlampan kombinerar funktionerna hos en traditionell nattlampa med en musikspelare, i form av en söt och kramvänlig kanin. 

Huvudegenskaper

 • Lampan är utformad som en mjuk kanin, vilket gör den till en kär vän för barnet under natten.
 • När du trycker på kaninens mage, sprider den en stjärnhimmel av ljus i rummet.
 • Genom att trycka två gånger på magen, skiftar ljuset i tre olika färger.
 • Kaninen kan spela melodin ”Blinka lilla stjärna”, vilket skapar en extra mysig stund innan läggdags.
 • Lampan stängs av automatiskt efter 10 minuter eller genom ett tredje tryck på magen.

Användarrecensioner

Baserat på 8 recensioner på Jollyroom.se, har Teddykompaniet Nattlampa Diinglisar Kanin fått ett genomsnittligt betyg på 4.8 av 5. Användare har uttryckt stor nöjdhet med produkten, där en recensent beskriver den som ”mysig” och en annan som ”mycket fin”. Inga negativa recensioner har rapporterats.

Sammanfattning

Teddykompaniet Nattlampa Diinglisar Kanin är en bra lösning för föräldrar som söker en multifunktionell och kramvänlig nattlampa för sina barn. 

Dess förmåga att projicera en stjärnhimmel, spela lugnande musik och dess mjuka design gör den till en favorit bland både barn och föräldrar. 

Den höga betygsättningen från användare bekräftar dess popularitet och effektivitet som en nattlampa och tröstande leksak.

5. Pabobo Nattlampa Projektor Stjärna

Pabobo Nattlampa Projektor Stjärna

Pabobo Nattlampa Projektor Stjärna är en innovativ och snygg nattlampa som är perfekt för att skapa en magisk och lugnande atmosfär i barnrummet. 

Denna nattlampa kombinerar funktionaliteten av en traditionell nattlampa med en stjärnprojektor, vilket gör den till en unik och uppskattad produkt.

Huvudegenskaper

 • Lampan projicerar en vacker stjärnhimmel på taket, vilket skapar en drömlik och rogivande effekt för barnet.
 • Lampan kan spela lugn musik, vilket bidrar till en avkopplande miljö och hjälper barnet att somna.
 • Lampan har en inbyggd timer som stänger av den automatiskt efter 45 minuter, eller 15 minuter om musikfunktionen är aktiverad.
 • Lampan tänds och släcks med en lätt beröring, vilket gör den enkel att använda.
 • Lampan använder en LED-lampa som inte blir varm, vilket gör den säker att använda i barnrummet.

Användarrecensioner

Baserat på 3 recensioner på Jollyroom.se, har Pabobo Nattlampa Projektor Stjärna fått ett genomsnittligt betyg på 3.0 av 5. En recensent nämner att lampan spelar musik men saknar belysning, medan en annan beskriver ljudet som inte särskilt mysigt vid läggdags. 

En tredje användare uttrycker dock nöjdhet med produkten och menar att både de och deras barn är nöjda med lampan.

Sammanfattning

Pabobo Nattlampa Projektor Stjärna är en attraktiv och funktionell nattlampa som med sin stjärnhimmelprojektion och lugna musik. Trots blandade recensioner, är den övergripande uppfattningen att lampan är en bra tillägg till barnrummet, särskilt för att skapa en lugnande och magisk atmosfär vid läggdags. 

Den automatiska avstängningsfunktionen och den energisnåla LED-lampan är ytterligare fördelar som gör detta till en mysig nattlampa i barnrummet. 

Varför behövs en nattlampa stjärnhimmel till barn?  

Många barn är rädda för mörkret och därför kan en nattlampa med en vacker stjärnhimmel hjälpa barnet att känna sig tryggt.

Genom att skapa ett stämningsfullt ljus i det mörka rummet kan barnet lättare komma till ro och sova tryggt hela natten.

Hur kan en nattlampa med stjärnhimmel hjälpa barnet? 

En nattlampa med stjärnhimmel kan ge ett mjukt och lugnande ljus som kan göra barnets sovrum till en tryggare plats. Detta kan minska barnets rädsla och göra det lättare för dem att somna.

En vanlig lampa, som oftast är för ljus när man ska sova, kan ge ett överstimulerade ljust vid läggdags. Med en vacker, projicerande stjärnhimmel får man ett dämpat ljus som är tillräckligt för att lugna utan att störa läggrutinen.

Om barnet vaknar mitt i natten, kan stjärnhimmeln ge lagom med ljus för att barnet ska känna sig tryggt utan att bli helt vaket, vilket underlättar återgången till sömn.

FAQ Nattlampa stjärnhimmel – Vanliga frågor och svar

Kan man ladda en nattlampa med stjärnhimmel?

De flesta nattlampa stjärnhimmel drivs med vanliga batterier som måste bytas ut när de är förbrukade.

Foto av författare
Om författaren
Anna Jonsson
Anna är utbildad arbetsterapeut med många års erfarenhet från vården. Har arbetet som förskrivare av tyngdtäcken åt Regioner. Skriver artiklar åt Sovgottnu.se

Lämna en kommentar