5 korta fakta om Cura tyngdtäcke

Vi har tagit reda på 5 korta fakta om Cura tyngdtäcke: varför det är bra för dig, vilken vikt du ska välja och varför du ska välja ett Cura täcke.

Cura tyngdtäcke har blivit otroligt populära. Överallt möts vi av reklam med personer med glada leenden som deklarerar att de sover mycket bättre och vaknar utvilade efter de började använda sitt Cura täcke. Har du redan bestämt dig för att köpa ett tyngdtäcke och ställer dig frågan: Var kan jag köpa tyngdtäcke? Vi har gjort en lista på förslag på butiker och deras villkor.

Korta fakta om Cura tyngdtäcke

1. Cura har undersökt tyngdtäckets effekter

Under 2018 genomförde man från Cura en undersökning där användare av tyngdtäcket från Cura of Sweden rapporterade följande positiva effekter efter regelbundet bruk:

 • Ökad sömnkvalitet
 • Längre tid i djupsömn
 • Jämnare andning
 • Ökad kroppsuppfattning
 • Ökad trygghet
 • Piggare under dagtid
 • Minskad snarkning
 • Snabbare insomning
 • Färre nattliga uppvaknanden
 • Minskad ångest och oro
 • Minskad muskelvärk
5 korta fakta om Cura tyngdtäcke

Bästa pris på Cura of Sweden Pearl 11kg tyngdtäcke:

2. Tyngdtäcke inget nytt fenomen

Tyngdtäcken är inget nytt fenomen – de har länge använts inom svensk sjukvård med goda resultat. Nu har tyngdtäcken börjat säljas i ”vanliga” butiker och äntligen kan du som konsument ta del av de fördelar som ett tyngdtäcke medför.

Tyngdtäckets omslutande och massageliknande effekt frisätter kroppsegna må-bra-hormon som får användaren av komma till ro snabbare, ökar kroppsuppfattningen och verkar avslappnande. Dessa positiva effekter gynnar alla, inte bara den som lider av sömnbesvär på grund av medicinska orsaker.

För att tyngdtäcket skall passa alla kroppar och smaker, finns CURA tyngdtäcke i tre olika modeller, många vikter och flera olika färger. Läs mer om vilket tyngdtäcke som passar dig under nästa rubrik.

Läs gärna vår guide med vanliga frågor och svar om tyngdtäcke.

3. Reklamfilm från Cura of Sweden

Vill du se fler reklamfilmer från Cura? Gå till vår specialsida med alla Curas reklamer.

4. Vilket Cura täcke passar dig?

Vilket täcke som passar dig bäst beror på dig som individ. Cura täcke erbjuds i olika varianter. Cura bästsäljande tyngdtäcke Cura Pearl är för personer som är normalvarm eller för en varm person. Pearl är ett svalt och följsamt tyngdtäcke som nästan alla användare tycker väldigt mycket om.

Är du istället en frusen person är Cura Cozy täcket du ska välja. Skillnaden i temperaturen beror på fyllningen. Pearl-täcket består av glaspärlor och Cozy-täcket består av tvinnande polyestertrådar. Glaspärlor släpper ut mer värme än polyestertrådarna vilket skapar en svalkande effekt.

Alla Cura tyngdtäcken ger samma effekt på din kropp, något som kallas för Deep Pressure Stimulation (DPS). Denna process stimulerar djupt liggande hudreceptorer vilket får kroppen att frisätta må bra-hormoner som verkar ångestdämpande, avslappnade och får oss att komma till ro snabbare. Resultatet blir kortare insomningstid, färre nattliga uppvaknanden och bättre sömnkvalité.

5. Vilken vikt på tyngdtäcket ska jag välja?

De flesta tillverkare rekommenderar att man använder ett täcke på mellan 10-15% av kroppsvikten. Väger du 80 kg ska du alltså välja ett täcke på mellan 7-9 kg.

Valet av vikt är dock högst individuellt. Vissa föredrar ett tyngre täcke andra ett lättare. Bara för att du är stor och tung behöver inte ett tungt täcke vara bättre för dig. En större person täcks av större yta av täcket och vikten blir därför mer påtaglig än på en mindre person.

Beroende på orsak till dina sömnbesvär kan du behöva ett betydligt tyngre täcke än rekommenderat. Cura tyngdtäcken Pearl finns att köpa i 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kg och Cozy i 4, 6, 8, 10, 12, 14 och 16 kg.

Vill du läsa mer om tyngdtäcke från Cura of Sweden, gör du det på Curas hemsida.

Tips för mer läsning:
Tyngdtäcke hjälper dig sova gott – Läs fler fördelar med tyngdtäcke
Var kan jag köpa tyngdtäcke – Genomgång av en rad butiker och deras villkor för öppet köp och frakt
Tyngdtäcke hjälper oroliga barn att sova gott – Funderar du på frågor om barn och tyngdtäcke?

Lämna en kommentar