Vetekudde bäst i test 2024 – hitta bästa vetekudden

Foto av författare
Skriven av:
Anna Jonsson
Uppdaterad senast:

En vetekudde är ett mycket praktiskt redskap som du kan använda dig av för att lindra smärta. En vetekudde är precis vad det låter som, en kudde som är fylld med vete. Genom att värma upp vetekudden, till exempel i mikron, kan du få en värmande och behaglig vetekudde som ger smärtlindring när du behöver. Kudden kan användas om du har ont i stela och ömma muskler, men fungerar även bra vid mensvärk eller för att värme upp sängen innan läggdags.

I denna guiden om vetekuddar listar vi ett antal bra produkter och vad du ska tänka på när du köper en vetekudde.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa vetekudde – test av vetekuddar 2024

Det finns många bra och högkvalitativa vetekuddar på marknaden, men ett stort utbud gör det inte alltid lättare att välja. Vi har djupdykt ner i vetekudde-marknaden och plockat fram fem produkter som verkligen levererar. Dessa vetekuddar är inte bara lätta att värma upp, utan håller också värmen riktigt länge.

1. Scandinavian Blonde Vetekudde

Scandinavian Blonde vetekudde

Produktegenskaper

 • ✅ Fylld med kravodlade vetekorn
 • ✅ Enkel att värma upp
 • ✅ Avstressande effekt
 • ❌ Kan torka ut
 • ❌ Risk för överhettning

Last updated: 2024-07-15 02:50:25

Med Scandinavian Blonde Vetekudde får du en vetekudde som ger en mycket naturlig och skön värmebehandling. Vetekudden lindrar muskelvärk och ledvärk, utan att ge dig några bieffekter. Den värmande känslan mjukar upp musklerna och har en mycket avslappnande effekt, vilket gör den till ett perfekt val för dig som har svårt att komma till ro på kvällen.

Scandinavian Blonde Vetekudde värms enkelt upp i ugnen eller i din mikro. Då fyllningen består av kravodlade hela vetekorn är det viktigt att bibehålla fukten, för att minska risken för överhettning och brandrisk. Det gör du genom att placera en skål med vatten i mikron eller ugnen i samband med uppvärmning.

2. Mirakelpåsen vetekudde

MirakelPåsen vetekudde

Produktegenskaper

 • ✅ Kan både kylas och värmas
 • ✅ Ger jämn värmefördelning
 • ✅ Prisvärd
 • ❌ Tar lång tid att kylas ner
 • ❌ Håller endast 40 min

Mirakelpåsen är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en vetekudde som kan både värme och kyla. Denna mångfunktionella vetekudde innehåller vatten, vilket i sin tur ger dig en mycket bra och effektiv värmelagrande förmåga, samtidigt som den är fylld med vetekorn. Genom att kombinera vatten och vete får du en kudde som håller en behaglig och jämn temperatur, samtidigt som tyngden hjälper dig att varva ner, ungefär på samma sätt som med ett tyngdtäcke.

Mirakelpåsen är svensktillverkad och utrustad med små kanaler. Det är tack vare dessa som temperaturen blir jämnare. Du värmer den enkelt i mikro eller ugn, men kan även kyla ner den i frysen.

3. Mirakelpåsen nack- och axelkudde

Mirakelpåsen nack- och axelkudde

Produktegenskaper

 • ✅ Kan både värmas och kylas
 • ✅ Specifikt framtagen för nacke och axlar
 • ✅ KRAV-märkt och ekologiskt odlad vete
 • ❌ Tar tid att värmas upp/kylas ner
 • ❌ Mindre i storlek

Last updated: 2024-07-15 02:50:27

Mirakelpåse Nack- och axelkudde är en vetekudde som är specifikt framtagen för att ge avslappning och smärtlindring till ömma axlar och nacke. Vetekudden har en mycket unik design som gör att den enkelt kan läggas över axelpartiet utan att vika sig, glida av eller ligga obekvämt.

Här har MirakelDesign använt dig av ekologisk och svenskodlad vete för att skapa en vetekudde som är så hållbar och naturlig som möhjligt. Mirakelpåse Nack- och axelkudde är dessutom CE-märkt och håller en mycket hög kvalitet.

Mirakelpåse Nack- och axelkudde kan inte bara värmas i ugn eller mikro, utan även kylas i frysen. Totalt håller vetekudden värmen eller kylan i cirka 40 minuter.

4. Life vetekudde

Life vetekudde

Produktegenskaper

 • ✅ Kylande och värmande effekt
 • ✅ Fyllt med 100 % ekologiskt vete
 • ✅ Kan tvättas i tvättmaskin
 • ❌ Högre pris
 • ❌ Innerpåse måste värmas separat
 • ❌ Håller endast värme/kyla i 40 min
Vi hittade tyvärr inga priser för tillfället...

Behöver du mjuka upp stela och spända muskler eller vill du ha smärtlindring i samband med mens? Life vetekudde är en mångfunktionell vetekudde av mycket hög kvalitet som hjälper dig att slappna av och stressa ner. Då Life vetekudde även kan kylas kan den med fördel även fungera som en kylbärare när du har träningsvärk.

Life vetekudde har en mycket unik design och är försedd med 6 ordentliga kanaler där veten ligger fördelad. För att göra den extra användarvänlig och hygienisk kan ytterpåsen tas av och tvättas i tvättmaskin /max 40 grader).

5. Bejlas gåva vetevärmekudde axet

Bejlas gåva vetevärmarkudde Axet

Produktegenskaper

 • ✅ Enkel att hålla ren
 • ✅ Kommer i flera färger
 • ✅ Passar hela kroppen
 • ❌ Krävs specifikt tvättmedel
 • ❌ Smal design

Last updated: 2024-07-15 02:50:29

Med Bejlas gåva vetevärmekudde axet blir det enkelt att värma upp dina trötta och ömma muskler. Vetevärmekudden ger dig en mycket skön och värmande effekt och kan placeras på alla kroppsdelar, från nacke och axlar till mage, fotled, lår och rygg. Bejlas gåva vetevärmekudde axet kommer även i flera olika färger, så att du kan hitta den som passar dig bäst.

Bejlas gåva vetevärmekudde axet mäter 20 x 55 cm och har en fyllning som består av ekologiskt odlad vete. Observera att Bejlas gåva vetevärmekudde axets innerkudde inte kan tvättas i maskin (endast örngottet) och att du bör använda dig av flytande tvättmedel.

Köpguide vetekudde

När du ska välja en vetekudde finns det några saker som är extra viktiga att ha i åtanke. Marknaden är stor och det finns många olika modeller att välja mellan. Här behöver du bland annat fundera på om det är en elektrisk eller klassisk vetekudde du vill ha, men du behöver även tänka på hygien såväl som funktioner.

Elektrisk vetekudde

Vetekuddar kan värmas på många olika sätt. Det finns vetekuddar som värms upp med elektricitet, men även vetekuddar som värms i mikron eller som fylls med varmvatten. Eldrivna modeller är oftast dyrare, men håller också värmen bättre. Ska du däremot ut på resa kan en vetekudde med varmvatten vara ett smidigare alternativ.

Material och hygien

Vetekuddar används oftast flitigt och då är det viktigt att den är bekväm att använda sig av, samtidigt som den bör vara enkel att hålla ren. Satsa gärna på en vetekudde som har ett avtagbart tyg och som är tillverkad i bomull eller linne. Kan tyget tvättas i tvättmaskinen är det naturligtvis ännu bättre, eftersom det säkerställer att både fläckar, smuts och svett avlägsnas effektivt.

Funktioner

Vetekuddens enda syfte har sedan länge varit att ge värme, men idag finns det vetekuddar som även har en kylande effekt. Genom att välja en vetekudde som kan göra både och får du en produkt som är mer mångsidig och som kan användas på flera olika sätt. Kyla har till exempel visat sig vara mycket effektivt för muskelskador orsakade av träning.

Att använda en vetekudde

Som tidigare nämnt är en vetekudde något du kan använda dig av när du vill värma upp eller kyla ner ett område på din kropp. Det kan till exempel handla om att du vill lindra stelhet och smärta i axlarna, men också mensvärk, svullnad eller träningsvärk. Med nedanstående knep kan du se till att få ut så mycket av din vetekudde som möjligt.

 • Välj en vetekudde i en storlek som passar flera områden. Den bör inte vara för stor eller för liten.
 • Värmen från vetekudden kan bli mycket intensiv. Se därför till att ha tyg mellan kudden och huden, för att minska risken för brännskador.
 • Välj en vetekudde som är enkel att värma och som kommer upp i en bra temperatur snabbt.
 • En varm vetekudde mjukar upp dina muskler och ger en bra förberedelse inför massage.
 • Tyngden från en vetekudde fungerar som en bra påminnelse för dig som ofta drar upp axlarna och har svårt att slappna av.
 • En varm sommardag kan vetekudden kylas och sen placeras i sängen innan du ska sova. På så sätt kan vetekudden svalka dig och du kan somna gott.
 • På samma sätt kan vetekudden användas en kall vinter dag genom att värmas och sen placeras i sängen och på så sätt värma dig.

FAQ vetekudde – Vanliga frågor och svar

Hur funkar vetekudden?

Vetekudden fungerar som så att den använder sig av värme (eller kyla) för att ge lindring till ömma muskler och leder. Kudden kan värmas upp med varmvatten, el eller mikrovågor.

Kan en vetekudde bli gammal?

Är din vetekudde fylld med just vete kommer fyllningen med åren att behöva bytas ut. Vete kan nämligen torka och det kan leda till brandrisk vid uppvärmning i mikrovågsugnar.

Kan man kyla en vetekudde?

Många moderna vetekuddar har kylande effekt. De kan till exempel. placeras i kyl eller frys, alternativt fyllas med riktigt kallt vatten. Få elektriska vetekuddar är dock utrustade med en kylfunktion.

Var kan man köpa vetekudde?

Vetekuddar säljs i de allra flesta hälsobutiker, men kan även hittas på apotek såväl som i träningsbutiker. För störst utbud rekommenderar vi att du handlar från nätet.

Vad kostar en vetekudde?

Priset på en vetekudde kan variera väldigt mycket. Du kan hitta billiga vetekuddar för någon enstaka hundralapp, men också mer avancerade och högkvalitativa vetekuddar för 300 kronor och uppåt.

Är det farligt att använda en vetekudde?

Vetekuddens uppgift är att höja mysfaktorn och ge smärtlindring. Den är således inte farlig att använda sig av. Se bara till att du väljer en modell som är testat och godkänd.

Kan jag använda vetekudde som gravid?

Att använda en vetekudde under graviditeten är mycket vanligt och helt ofarligt. Värmen kan ge smärtlindring vid diverse krämpor, men har också en mycket lugnande effekt vid oro eller stress.

Kan man tvätta en vetekudde?

Att tvätta vetekudden är viktigt för att hålla den ren och hygienisk. I de flesta fall har vetekudden ett avtagbart tyg som kan tvättas för hand eller i tvättmaskin.

Foto av författare
Om författaren
Anna Jonsson
Anna är utbildad arbetsterapeut med många års erfarenhet från vården. Har arbetet som förskrivare av tyngdtäcken åt Regioner. Skriver artiklar åt Sovgottnu.se

Lämna en kommentar