Hur fungerar Cura minky tyngdfilt?

Foto av författare
Skriven av:
Mikael Petersson
Uppdaterad senast:

Letar du efter ett sätt att varva ner efter en lång dag? Cura minky tyngdfilt kan vara precis vad du behöver. Den här mjuka och mysiga filten är viktad, vilket kan hjälpa dig att slappna av och lindra stress. Den är perfekt för att samla dig själv i tider av stress eller helt enkelt för att ta lite tid för dig själv. Så varför inte ge den ett försök? Du kanske blir överraskad över hur välgörande det kan vara.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Hur fungerar Cura minky tyngdfilt?

Cura minky tyngdfilt har samma egenskaper som ett tyngdtäcke. Tyngfilten kan hjälpa dig slappna av, varva ner och dämpa din oro, ångest och stress. Tyngdfilten kan med fördel användas för att du ska samla ihop dig, hitta trygghet, få ett ökat lugnt och för att få ner din stressnivå efter en hektisk dag.

Upplever du koncentrationssvårigheter kan filten underlätta vid möten, i samtal eller i skolan/arbetsplatsen. Tyngdfilten kan t.ex. placeras i knät eller runt axlarna och hjälpa dig slappna av.

Cura Minky finns i tre färger: sobert grå, härligt blå eller sensuellt röd och väger 6 kg. Filten är fylld med hygieniska glaspärlor och har ett yttertyg av underbart mjukt mynkytyg. Cura Minky har ett mjukt och härligt pilétyg med sammetslen yta allt för att du ska få en sådan bra stund i soffan som möjligt.

Hur fungerar Cura minky tyngdfilt?
Cura Minky filt, grå
Hur fungerar Cura minky tyngdfilt?
Cura Minky filt, blå
Hur fungerar Cura minky tyngdfilt?
Cura Minky filt, röd

För vem passar Cura minky tyngdfilt?

Cura minky tyngdfilt passar för dig som vill kunna varva ner efter en hektisk och stressig dag. Tyngdfilten ger ett lätt och behagligt tryck mot kroppen. Tyngden ger en omfamnande och trygg känsla vilket kan bidra till att du snabbare kommer ner i varv och på så sätt har lättare att somna när det väl är dags att lägga sig.

Cura minky tyngdfilt kan även användas mitt på dagen. för att samla ihop sig. Om du har svårt att koncentrera dig, känner stress eller oro kan filten användas under möten, i samtal eller i skolan/på arbetsplatsen. Tyngdfilten kan placeras i knät eller runt axlarna för att uppleva effekten av avslappning.

Vi har i vårt test av tyngdtäcken utsett Cura Minky tyngdfilt till bästa tyngdfilten.

Hur använder jag Cura minky tyngdfilt?

Cura minky tyngdfilt används med fördel som en mysig filt i soffan eller favoritfåtöljen när du vill krypa ihop efter en hektisk dag. Curas tyngdfilt är framtagen för att passa i det moderna vardagsrummet och kan ligga framme och vara en del av inredningen.

Cura minky tyngdfilt väger 6kg och är lättare än ett normalt tyngdtäcke. Anledningen är att när du sätter dig i soffan för att koppla av vill du inte ha samma tryck mot kroppen som när du ska sova. Filten ska även vara lätt att förflytta i din bostad och då vill du inte heller att den väger för mycket.

Var kan jag köpa Cura minky tyngdfilt?

Cura minky tyngdfilt finns att köpa lite varstans online. Nedan finner du de bästa priserna på Cura minky tyngdfilt just nu.

Vi hittade tyvärr inga priser för tillfället...

Hur tar jag hand om min Cura minky tyngdfilt?

Cura minky tyngdfilt går att tvätta i maskin i 40°C. Kontrollera dock innan att din tvättmaskin klarar av tyngden. Tyngdfilten får inte kemtvättas och du får inte heller använda blekningsmedel eller torktumla täcket. När du har tvättat täcket ska det plantornas.

Ett alternativ till att maskintvätta täcket kan vara att frysa det. Det kan vara svårt att få in en stor och tung filt i frysen men under vintern kan du hänga ut din filt i minusgrader på balkongen eller altanen alternativt lägga det i snön. Tack vara den kalla temperaturen eliminerar du bakterier och kvalster och du sliter in lika mycket på filten som en tvätt i tvättmaskinen gör. Att bara vädra filten med jämna mellanrum kan också hjälpa.

Är Cura minky tyngdfilt farlig att använda?

Cura använder i sina tyngdfilter Oeko-Tex®-certifierade material. Med det menas att textilen i produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d.v.s. inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga.

För en frisk person är det inte farligt att använda tyngdfilt. Har du allvarligt nedsatt lungkapacitet och/eller nedsatt muskelkraft, bör du rådfråga din läkare innan användning. Är du osäker, konsultera hellre en gång förryckte med din vårdcentral.

Cura minky tyngdfilt är inte anpassad för barn. Ska ditt barn använda tyngdfilten bör det vara över två år. Det ska även vara så starkt och medvetet att det klarar av att flytta filten och inte riskera att bli fast under den.

Produktinformation Cura minky tyngdfilt

  • Mått: 140 x 200 cm
  • Yttertyg: Mjukt minkytyg
  • Fyllning: Glaspärlor och polyestervadd
  • Vikt: 6 kg
  • Färger: Mörkblå, röd och grå
  • Tvätt: Maskintvätt 40°C. Plantorkas. Får ej kemtvättas, blekas eller torktumlas.
  • Övrigt: Om du har konstaterad allvarligt nedsatt lungkapacitet och/eller nedsatt muskelkraft bör du rådfråga din läkare innan användning. Rekommenderas inte till barn under 2 år.

Foto av författare
Om författaren
Mikael Petersson
Mikael har mångårig erfarenhet av att jobba med sömn och sömnproblem både från arbetslivet och privat. Skriver artiklar åt Sovgottnu.se

Lämna en kommentar