Kan det vara farligt att använda tyngdtäcke?

Kan det vara farligt att använda tyngdtäcke?

För de allra första är det inte farligt att använda tyngdtäcke. Men om det finns vissa saker du ska ta hänsyn till om du ska använda tyngdtäcke till barn, personer med underliggande sjukdomar, medicinska besvär eller som gravid.

Kan tyngdtäcke till barn hjälpa vid sömnproblem?

Kan tyngdtäcke till barn hjälpa vid sömnproblem?

Kan tyngdtäcke till barn hjälpa vid sömnproblem? Vår erfarenhet efter att i många år arbetat med förskrivning av tyngdtäcke är att tyngdtäcke är till hjälp för många barn. Ta del av vår artikel för att lära dig mer om tyngdtäcke till barn.

Cura tyngdtäcke - nordens mest populära tyngdtäcke

Cura täcke – nordens mest populära tyngdtäcke 2023

Cura tyngdtäcke är nordens mest populära tyngdtäcke. Hela 9 av 10 uppger att man sover bättre sedan man började använda Cura tyngdtäcke. Men vad är det som gör Cura tyngdtäcke så populära? Vi har sammanfattat allt om Cura tyngdtäcke i denna artikel.

Tyngdtäcke bäst i test - hitta bästa tyngdtäcket

Tyngdtäcke bäst i test 2023 – Hitta bästa tyngdtäcket

Här hittar du Sveriges största test av tyngdtäcken. Vi har tittat på olika tyngdtäcken och utsett bäst tyngdtäcket i vårt bäst i test.

Ett tyngdtäcke kan hjälpa dig att somna lättare och sova gott hela natten. Tyngdtäcke kan användas av både vuxna och barn.

Bra påslakan till tyngdtäcke

4 bra påslakan till tyngdtäcke 2023

Bra sängkläder hjälper dig att känna dig komfortabel. torr och bibehålla en stabil kroppstemperatur när du sover.

För att minska slitage och hålla ditt tyngdtäcke fräscht längre rekommenderar vi att du använder ett påslakan till tyngdtäcke.

Hur fungerar Cura minky tyngdfilt?

Hur fungerar Cura minky tyngdfilt?

Cura minky tyngdfilt har samma egenskaper som ett tyngdtäcke. Tyngfilten kan hjälpa dig slappna av, varva ner och dämpa din oro, ångest och stress. Tyngdfilten kan med fördel användas för att du ska samla ihop dig, hitta trygghet, få ett ökat lugnt och för att få ner din stressnivå efter en hektisk dag.

Vilken vikt på tyngdtäcke ska jag välja?

Vilken vikt på tyngdtäcket ska jag välja?

Att välja rätt vikt på tyngdtäcket är viktigt även om det inte är farligt eller skadligt att använda fel vikt. Många tillverkare hävdar att man ska ha ett täcke på mellan 10-15% men det kan inte vara mer fel vilket man vet om man har erfarenhet av att arbete med tyngdtäcken inom vården.

Hur gör jag för att tvätta ett tyngdtäcke?

Hur gör jag för att tvätta ett tyngdtäcke?

Undrar du hur du gör för att tvätta ett tyngdtäcke och vad du ska tänka på? De flesta tyngdtäckena går att maskintvätta men inte alla. När du köper ett tyngdtäcke säkerställ att det tyngdtäcket går att tvätta i maskin. Att stå och handtvätta ett tyngdtäcke är inget vi kan rekommendera då det sliter både på axlar och rygg.