Tempur sovmask recension – bra sovmask i test 2024

Foto av författare
Skriven av:
Anna Jonsson
Uppdaterad senast:

En sovmask hjälper dig att göra det mörkt för ögonen när du ska sova eller vila. Det är först när det är mörkt som hjärnan förstår att den ska bli trött och vi får möjlighet att somna.

En av de populäraste sovmaskerna på marknaden är Tempur sovmask. Den har det klassiska Tempurmaterialet som formar sig efter ditt ansikte. Det gör att sovmasken sitter bekvämt utan att det trycker på ansiktet. Vi anser att Tempur sovmask är den bästa sovmasken på marknaden. Läs mer för att få reda på varför.

Sammanfattning recension av Tempur sovmask

Bild på Tempur sovmask

Fördelar

Vadderad sovmask fylld med Tempur-material

Skålformad för att minska tryck mot ögonen

Formar sig efter ansiktet

Justerbar passform med kardborreband

Nackdelar

Går inte att tvätta

Köp Tempur sovmask här

Prisklass: ca 300kr Material: Yttertyg i velour Fyllning: Tempur-material Tvätt: Försiktigt borsta ytan, tempurmaterialet får ej blötas Liknande produkter: Cura sovmask, REZT sovmask, Carpe Diem beds silke sovmask

Tempur sovmask är en lyxig sovmask med Tempurs patenterade ”skum” material. Yttertyget är i velour och sovmasken formar sig behagligt efter ansiktets form. Vissa sovmasker kan trycka på ögonen men Tempur sovmask är skålad så vill man blinka med ögonlocken är det inga problem.

För att sätta fast sovmasken har den ett justerbart kardborreband för optimal passform. Det tillsammans med det vadderade tempur-materialet gör att den alltid sitter bekvämt och sitter kvar även när du rör dig under sömnen.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Recension av Tempur sovmask

Jag har använt sovmask under några år. Framförallt använder jag det på sommaren när kvällar och nätter är ljusare och det är svårt att få mörkt i sovrummet. Men jag jobbar även en del nätter vilket gör att jag även sover mitt på dagen. Då är det optimalt med sovmask och där har jag hittat min favorit i Tempur sovmask.

Jag har valt att dela in recensionen i kategorierna kvalité, mörkerläggning, upplevelse, pris och slutsats.

1. Kvalité 

Efter att ha använt Tempur sovmask under en längre tid så måste jag säga att kvalitén är enastående. Jag trodde framförallt att resårbandet i nacken skulle bli uttöjt och att kardborrebandet skulle bli dåligt.

Tempurmaterialet ligger fortfarande på sin plats och trots många timmar på känns den fortfarande som ny.

Det negativa inom kvalitén är att det är svårt att tvätta sovmasken. När man sover svettas man en hel del och andra sovmasker som jag använt har efter en tid blivit ganska sunkiga. Jag tror att det kommer bli så med Tempur sovmask också men det återstår att se.

2. Mörkerläggning

Tempur sovmask sluter helt tätt för ögonen. Jag upplever inte att något ljus släpps in från sidorna.

Fördelen med denna sovmask framför andra sovmasker är att den inte trycker mot ögonen. Det mjuka materialet formar sig efter ansiktet och sovmasken sitter bra. Mörkerläggningen är total.

3. Upplevelse

Det sköna Tempur-materialet gör att sovmasken är bekväm att ha på sig. Det känns lite som att ha ett mjukt moln på sig.

Den skålade formen gör att det är skönt för ögonen och jag kan till och med blicka om jag vill det. Sovmasken sitter bra oavsett hur jag ändrar position i sängen.

Baksidan av Tempur sovmask

4. Pris

Tempur sovmask kostar omkring 300kr och ibland kan man hitta den på erbjudande för omkring 250kr. Om man bara tittar på priset är sovmasken i ett mellan segment men väger man in kvalité och funktion är priset lågt. De billigare sovmasker jag har testat har betydligt sämre kvalité och sitter inte lika bra på huvudet. Därför tycker jag det är värt att betala pengarna som Tempur sovmask kostar.

5. Slutsats recension av Tempur sovmask

Tempur sovmask är den bästa sovmasken på marknaden vilket även speglar sig i vårt test av sovmasker.

Sovmasken har bra kvalité, den sitter bra på och gör det helt mörkt för ögonen. Att dessutom sovmasken har ett bra pris gör att vi anser att detta är den bästa sovmasken och väl värt ett köp!

Foto av författare
Om författaren
Anna Jonsson
Anna är utbildad arbetsterapeut med många års erfarenhet från vården. Har arbetet som förskrivare av tyngdtäcken åt Regioner. Skriver artiklar åt Sovgottnu.se

Lämna en kommentar