Recension REZT sovmask – lyxig sovmask till bra pris 2024

Foto av författare
Skriven av:
Anna Jonsson
Uppdaterad senast:

Vi på Sovgottnu.se är stora förespråkare av sovmask och använder det regelbundet. Vi har fått testa den populära sovmasken från REZT. Sovmasken har på kort tid blivit populär och en snackis i Norge och nu har företaget lanserat produkten i Sverige.

I denna recension testar vi och betygsätter REZT sovmask utifrån olika kriterier och tar upp vad som skiljer den med andra sovmasker.

Sammanfattning recension av REZT sovmask

Sammanfattning recension REZT sovmask

Fördelar

100% mörkläggning

Hållbart material

Justerbar och passar alla ansiktsformer

Trycker inte på ögonen

Går att tvätta i maskin

Nackdelar

Något dyrare än andra sovmasker

Köp REZT sovmask här

Prisklass: ca 349kr Material: Polyester Fyllning: Memory-foam Tvätt: Ja, under 40 i maskin Liknande produkter: Cura sovmask, Tempur sovmask

REZT sovmask är en lätt sovmask med memory-skum som formar sig efter ansiktets konturer. Den sitter bra för ögonen utan att trycka. Under den tiden jag har använt den har jag inte haft några problem med att den har glidit av under natten vilket brukar vara ett problem med sovmasker.

Du kan enkelt reglera storleken så att den passar dig. Tack vare urgröpningen för ögonen så trycker den inte mot ögonen och du kan utan problem röra på ögonlocken. Framför ögonen är materialet väldigt tunt vilket inte heller gör att jag upplever att det blir särskilt varmt under sovmasken.

Jag upplever att masken sluter tätt på ett bra sätt även om det för mig glipar lite vid näsroten.

Materialet känns lyxigt även om det är polyester. Kommer förmodligen bli solkigt efterhand så extra plus att man kan tvätta den i maskin.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med sovmasken från REZT och rekommenderar alla som är på jakt efter en sovmask att köpa den.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Recension av REZT sovmask

Vi på Sovgottnu.se har genom åren testat flertalet sovmasker. Jag själv är i behov av att använda sovmask då jag jobbar nätter och oftast sover ett par timmar mitt på dagen. Även under sommarhalvåret är det skönt att använda sovmask när både morgon och kväll är betydligt ljusare.

Vi har testar den omtalade sovmasken från REZT. Nedan följer vår recension där vi har betygsatt sovmasken utifrån kvalité, mörkerläggning, upplevelse och pris.

1. Kvalité 

Kvalitén i REZT sovmask känns hög. Trots en tids användning så är inte det blanka tyget repigt, skummet håller sin form och resåren i nacken är fortfarande lika spänstig.

Sömmar och infästningar ser ut att vara bra gjorda. Hur den sedan håller under en längre tids användning får framtiden utvisa.

Extra plus att sovmasken går att tvätta i maskin vilket kommer förlänga hållbarheten.

2. Mörkerläggning

REZT sovmask sluter tätt för ögonen. Jag upplever att det för mig slinker in lite ljus precis vid näsroten men vi är alla olika skapta och det är inte säkert att du upplever samma sak. För mig stör det inte och inget som drar ner helhetsintrycket.

Det sköna skummaterialet anpassar sig efter ansiktets konturer och sluter om ansiktet på ett behagligt sätt. Vissa sovmasker tenderar att ramla av under natten men det har jag inte upplevt med REZT sovmask.

Jag tycker sovmasken gör vad den ska. Extra plus på att den verkligen sitter kvar hela natten.

3. Upplevelse

Upplevelsen med sovmasken är bra. Sovmasken är väldigt lätt, så man märker knappt att man har den på sig. Den är urgröpt framför ögonen och har där endast ett tunt material. Det gör att jag inte upplever att jag svettas lika mycket med REZT sovmask som med andra sovmasker. Trots att materialet är tunt släpps det inte in något ljus.

Tack vare det skålformade masken kan jag också röra på ögonlocken vilket är skönt innan man har somnat.

REZT sovmask - 3D sovmask med urgröpning framför ögonen

Det sköna skummet gör att sovmasken ligger mjukt och anpassar sig efter ansiktet. Nackbandet är elastiskt och kan göras större eller mindre.

4. Pris

REZT sovmask är varken den dyraste eller billigaste sovmasken. REZT sovmask kostar i skrivande stund 349 SEK (mars 2024). Det kan jämföras med Tempur sovmask som kostar 359 SEK (mars 2024) och Cura rest eye som kostar 248 SEK (mars 2024). Det finns billigare sovmasker som kanske fungerar vid sporadisk användning men använder du sovmask dagligen så tycker vi inte du ska tumma på kvalitén.

Jag tycker priset är rimligt satt med tanke på vad man får. Kvalitén är hög, mörkläggningen är bra och upplevelsen är god.

5. Slutsats recension av REZT sovmask

Vi har testat flertalet sovmasker i detta segmentet och REZT sovmask är en av de bästa. Jag har använt min sovmask från REZT ett par veckor nu och är hel nöjd!

Den har en skön passform och memory-skummet anpassar sig efter ansiktet. Sovmasken ger en bra mörkerläggning och sitter kvar framför ögonen hela natten. Jag tycker den är rimligt prissatt och det känns som att den har hög kvalité.

Jag rekommenderar alla som är på jakt efter en sovmask att köpa REZT sovmask!

Foto av författare
Om författaren
Anna Jonsson
Anna är utbildad arbetsterapeut med många års erfarenhet från vården. Har arbetet som förskrivare av tyngdtäcken åt Regioner. Skriver artiklar åt Sovgottnu.se

Lämna en kommentar