Jordningslakan för flera hälsofördelar 2024

Foto av författare
Skriven av:
Mikael Petersson
Uppdaterad senast:

Med hjälp av ett jordningslakan kan du jorda kroppen under sömnen. Det innebär för många att sömnen blir djupare och att upplevd stress och oro kan minska och du kan uppleva mer positiv energi. Även immunförsvaret förbättras och inflammation minskar. Därför upplever många som använder jordningslakan att värk och smärta i kroppen reduceras och ger en känsla av lugn och välbefinnande.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Jorda kroppen för ökat välbefinnande

Vår jord har en svag elektrisk laddning vilket gör att det finns en stor mängd negativt laddade fria elektroner på jordytan. Vi människor består också av elektriska laddningar och genom olika processer i kroppen får vi ett underskott av negativt laddade elektroner.

På grund av detta skapas det fria radikaler i kroppen som saknar en elektron. Den fria radikalen blir instabil när den inte har sin elektron vilket kan göra skada i vår kropp på olika sätt.

När du har regelbunden jordkontakt återställer och stabiliserar du elektronerna i kroppen och hjälper kroppen att fungera bättre. Jordkontakt får du genom regelbunden kontakt med naturliga material så som jord, sten, sand och grus. Då många människor idag lever i städer saknar vi dessa naturliga materialen runt oss och därför får man leta efter jord på annat sätt. Därför kan jordningslakan vara ett alternativ.

Det är forskare vid Universitetet i Illinois, USA som har studerat naturens effekt på hälsan och sammanställt hundratals studier, som har kommit fram till hur kroppen påverkas av elektriska laddningar.

Fördelar med jordningslakan

Fördelar med jordningslakan
✅ Förbättrar sömn
✅ Minskar inflammation
✅ Lindrar stress
✅ Återställer hormonell balans

Att jorda kroppen innebär för många att sömnen kan bli djupare samt att stress och oro kan minska och du upplever mer positiv energi. Hela vår kroppen är ett balansspel mellan plus och minus och när du jordar din kropp stabiliserar du dina elektroner i varje cell och organ.

Forskning visar även på att immunförsvaret förbättras och inflammation minskar när du jordar kroppen. Många upplever även att värk och smärta i kroppen reduceras och att de upplever en känsla av lugn och välbefinnande.

Hälsofördelarna med jordningslakan är flera. Det vi framförallt vill trycka på är så klart bättre och djupare sömn. Användare berättar av de har en känsla av att vara mer utvilade vilket har reducerat både smärta och stress.

Var kan jag köpa jordningslakan?

Jordningslakan för flera hälsofördelar [year] 1

Vi har tittat närmare från jordningslakan från Trend Rehab. Trend Rehab säljer produkter för välbefinnande till bra priser.

Deras jordningslakan mäter 100 x 200 cm och är gjorda för enkel sängar. Vill man använda i dubbelsäng bäddar man tvärs över sängen så att det täcker ryggen och ovandelen på låren.

Jordningskabeln är 5 meter lång så det ska inte vara några svårigheter att hitta ett lämpligt uttag.

Lakanet går att tvätta men använd inte sköljmedel eller blekmedel. Efter tvätt ska lakanet hängtorkas utan värme.

Vi hittade tyvärr inga priser för tillfället...

Så använder du ett jordningslakan

Så använder du jordningslakan

Jordningsadaptern som medföljer placeras i ett jordat eluttag. Jorden i eluttaget når enbart centralen som genererar jordning till eluttaget. Adapterns styrpinnar är gjorda av plast och leder därför ingen ström.

Jordningsledaren sätts in i jordningsadaptern och sätt sedan ihop med lakanet. Det spelar ingen roll vilket av hålen du använder, bägge två kommer åt ordningen.

De små tunna silvertrådarna som finns i jordningslakanet tar upp ordningen och frambringar jordningen på ett hälsosamt sätt för användaren.

Självklart kan du använda ett jordningslakan tillsammans med ditt tyngdtäcke för att skapa ännu bättre förutsättningar för att sova gott.

FAQ Jordningslakan – Vanliga frågor och svar

Är det farligt att använda jordningslakan?

För du köper denna typen av produkter är det viktigt att titta så att produkten är CE-märkt. Det innebär att den uppfyller de högt ställda krav som finns. De produkter vi har tittat på i denna artikeln är CE-märkta och är därför helt ofarliga att använda.

Kan jag tvätta ett jordningslakan?

Ja det går bra att tvätta ditt jordningslakan. Följ tvättråden och använda inte sköljmedel. Bädda gärna med dubbla lakan så att du inte behöver tvätta ditt jordningslakan lika ofta.

Fungerar jordningslakan?

Självfallet upplever alla människor effekten av jordningslakan olika. För vissa kommer den direkt för andra smyger den sig på. Man ska veta att det oftast krävs fler saker för att du ska må bra och där kommer inte bara ett jordningslakan att hjälpa dig utan din kost och din motion kommer fortsatt lika viktiga.

Foto av författare
Om författaren
Mikael Petersson
Mikael har mångårig erfarenhet av att jobba med sömn och sömnproblem både från arbetslivet och privat. Skriver artiklar åt Sovgottnu.se

Lämna en kommentar