Tyngdfilt bäst i test – Hitta den bästa tyngdfilten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhlens, Confident living, Kitchetime, Pricerunner
Obs! Detta är dock inget som påverkar sidan opartiskhet.

I ett samhälle där tempot är högt, vi blir mer och mer stressade och där nivån av ångest ökar är det viktigt att kunna varva ner och kunna komma till ro. En tyngdfilt kan användas för att sänka stressnivån genom att hjälpa dig samla ihop dig, ge dig trygghet och skapa ett ökat lugn. Tyngdfilten kan användas när du kryper upp i soffan på kvällen eller i placeras i knät för att hjälpa personer med koncentrationssvårigheter i skolan eller på jobbet.

Vi har valt att gå igenom flera tyngdfiltar för att få fram den bästa tyngdfilten i vårt bäst i test för tyngdfiltar. Läs vidare för att se vilken filt som har vunnit tyngdfilt bäst i test.

Längre ner på sidan hittar du information om tyngdfiltar och vad man bör tänka på vid köp av en tyngdfilt.

Topplista bästa tyngdfilten 2021

1. Cura of Sweden minky tyngdfilt

Prisklass: Mellan Storlek: 140x200cm Vikt: 6kg Material: Polyester, mjukt minkytyg Fyllning: Glaspärlor Tvätt: Maskintvätt 40grader

Tyngdfilt bäst i test - Bästa tyngdfilten [2021] - Cura minky tyngdfilt
Bästa tyngdfilten 2021 – Cura of Sweden minky tyngdfilt

Cura Minky filt med tyngd ger samma terapeutiska effekter som ett tyngdtäcke, d.v.s ökad avslappning och minskad stress, ångest och oro.

Cura Minky finns i tre färger: sobert grå, härligt blå eller sensuellt röd och väger 6 kg. Filten är fylld med hygieniska glaspärlor och har ett yttertyg av underbart mjukt mynkytyg. Cura Minky är ett mjukt och härligt pilétyg med sammetslen yta allt för att du ska få en sådan bra stund i soffan som möjligt. Filten är även tvättbar i 40grader så du behöver inte oroa dig för att filten blir förstörd om du skulle råka spilla ner den.

I vårt test utser vi Cura Minky till bästa tyngdfilten att slappna av med under dagen!

2. Jotex Hugged tyngdfilt

Prisklass: Låg Storlek: 130x170cm Vikt: 5, 9 och 11kg Material: Polyester Fyllning: Kiselpärlor Tvätt: Kemtvätt

Tyngdfilt bäst i test - Bästa tyngdfilten [2021] - Jotex hugged tyngdfilt
Bästa tyngdfilten 2021 – Hugged

Tyngdfilt som ger en lugn och behaglig känsla och hjälper kroppen att slappna av så att du får bättre sömn. Yttertyget är av polyester och fyllningen är av kiselpärlor. Tyngfilten sprider ett mjukt, jämnt tryck över hela kroppen vilket upplevs av många som avslappnande. Filtens mjuka tryck kan ha ungefär samma effekt som en behaglig massage och kan också verka lugnande om du rör dig mycket under sömnen. Filten finns att välja i färger vit, grå eller beige.

Filten är fylld med små kiselpärlor som skapar ett mjukt tryck över hela kroppen. Kiselpärlorna är inbäddade i polyestervadd för att ligga utspridda i täcket. Sydda mellanväggar finns för att hålla fyllningen på plats och ge jämn tyngd i filten. Kiselpärlorna är hyperallergena, giftfria och luktfria.

3. HT Design – Tyngdfilt Cozy

Prisklass: Låg Storlek: 140x200cm Vikt: 6kg Material: Polyester Fyllning: Glaspärlor och polyesterfiber Tvätt: Handtvätt

Tyngdfilt bäst i test - Bästa tyngdfilten [2021] - HT Design Cozy
Bästa tyngdfilten 2021 – HT Design – Tyngdfilt Cozy

Tyngdfilten Cozy från HT Design är en härlig fleecefilt med samma egenskaper som ett tyngdtäcke. Filten ger en omfattande och trygg känsla. Glaspärlorna ger ett jämt tryck över kroppen och bidrar till att du lättare kommer ner i varv. Tyngdfilten ger en omfattande och trygg känsla.

Vanliga frågor om tyngdfiltar

Vad är en tyngdfilt?

En tyngdfilt är precis som ett tyngdtäcke en produkt som kan hjälpa dig slappna av och varva ner och dämpa oro, ångest och stress. Många använder tyngdfilten för att samla ihop sig, söka trygghet, få ett ökat lugnt och för att få ner stressnivån. För personer med koncentrationssvårigheter kan filten underlätta vid möten, i samtal eller i skolan/arbetsplatsen. Tyngdfilten kan t.ex. placeras i knät eller runt axlarna för att uppleva effekten av avslappning.

Om du har problem med stress och oro kan du läsa mer på 1177s hemsida om just stress.

Vad kan en tyngdfilt användas till?

Många gånger är det i soffan eller favoritfåtöljen man hamnar på kvällen när man ska varva ner efter en hektisk dag på jobbet eller hemma. För att möta sina kunder har flera tillverkare av tyngdtäcken därför kommit med en filt med tyngd som är designad för vardagsrummet men med samma egenskaper som ett tyngdtäcke. Tyngdfilten kan även användas i knät eller över axlarna när du behöver koncentrera dig en stund.

Tyngdfilten har fortfarande samma terapeutiska effekter som ett tyngdtäcke, dvs. ökad avslappning och minskad stress, ångest och oro. När du sätter dig i soffan för att koppla av vill du inte ha samma tryck mot kroppen som när du ska sova. Därför är tyngdfiltarna lättare än ett normala tyngdtäcken till en vuxen person.

Hur kan en tyngdfilt användas?

Många använder tyngdfilten för att samla ihop sig, söka trygghet, få ett ökat lugnt och för att få ner stressnivån. Besvären orsakas av oro, ångest och stress. För personer med koncentrationssvårigheter kan filten underlätta vid möten, i samtal eller i skolan/arbetsplatsen. Tyngdfilten kan t.ex. placeras i knät eller runt axlarna för att uppleva effekten av avslappning.

Tyngdfilt bäst i test - Bästa tyngdfilten [2021] - Cura minky tyngdfilt
Tyngdfilt bäst i test – Bästa tyngdfilten

Var köper man en tyngdfilt?

Tyngdfilt finns att köpa både online på nätet eller i fysiska butiker. Är du intresserad av att köpa vinnaren i denna artikeln om Tyngdfilt bäst i test 2021, Cura Minky kan du göra det här hos Kitchentime.se.

Finns det olika vikter på tyngdfiltar?

Ja, tyngdfiltar finns i olika vikter och storlekar men det varierar bland de olika tillverkarna. När du köper tyngdfilt finns inte samma riktlinjer som för ett tyngdtäcke. Fundera på hur du tänker använda din tyngdfilt och när du har mest nytta av den. Vill du ha den i knät under ett viktigt möte kanske en mindre och lättare filt är mer lämplig. Ska du ha filten när du kryper upp i soffan på kvällen kanske en större och något tyngre filt är att föredra.

Innehåller tyngdfilten några farliga kemikalier?

Samtliga av de tyngfiltarna vi har tittat på använder Oeko-Tex®-certifierade material. Med det menas att textilen i produkten är fri från ohälsosamma kemikalier.

Kan tyngdfilt användas av barn?

Det finns speciella tyngdfiltar som barn kan använda. Av de tyngdfiltar som är med i artikeln om de bästa tyngdfiltarna att slappna av med är ingen direkt riktat mot att användas av barn. Givetvis kan även dessa filtar användas av barn men barnet bör vara över fem år.

Om ni väljer att använda en tyngdfilt till ert barn se till att barnet är så pass starkt och medvetet att det kan plocka bort filten ifall den skulle hamna över ansiktet. 

Vi har även skrivit en artikel om tyngdtäcke till barn kan hjälpa vid sömnproblem?

Går det att tvätta tyngdfilten?

Det går bra att tvätta en tyngdfilt. Dock är det olika rekommendationer mellan tillverkarna. Läs vårt test om de tre bästa tyngdfiltarna att slappna av med för att se skötselråd på de olika tyngdfiltarna.

Ett alternativ till att maskintvätta täcket kan vara att frysa det. Det kan vara svårt att få in ett stort och tungt täcke i frysen men under vintern kan du hänga ut ditt täcke i minusgrader på balkongen eller altanen alternativt lägga det i snön. Tack vara den kalla temperaturen eliminerar du bakterier och kvalster och du sliter in lika mycket på täcket som en tvätt i tvättmaskinen gör. Att bara vädra täcket med jämna mellanrum kan också hjälpa.

Fler läsvärda artiklar

  • 10 vanliga frågor om tyngdtäcke
    Tyngdtäcken har blivit väldigt populära. Men vad är ett tyngdtäcke? Hur används det? Vad ska man tänka på när man inhandlar ett tyngdtäcke? Nedan listar vi 10 vanliga frågor om tyngdtäcke. Vill du fördjupa dig under någon av punkterna kan du klicka dig vidare och läsa våra andra artiklar om tyngdtäcken.
  • 11 tips för bättre sömn
    Sömnproblem kan till exempel bero på stress och oro. Det kan också bero på en störande omgivning. Här listar vi elva enkla tips för att undvika sömnproblem.
  • 5 fördelar med att läsa innan du ska sova
    Fördelen med att läsa innan du ska sova är att det kan göra underverk för din sömn. Ett av de vanligaste tipsen för en god sömn är att läsa innan du ska sova. Vi har nog alla somnat med en bok i handen någon gång, det spelar ingen roll hur spännande den än har varit. Men varför blir vi så trötta av läsning?

Lämna en kommentar