Ska man ha påslakan till tyngdtäcke?

Det finns inga krav på att använda påslakan på tyngdtäcke men vi rekommenderar att du gör det för att tyngdtäcket ska hålla sig fräscht längre. Det går bra att använda vilket påslakan som helst som har rätt storlek men vi rekommenderar att använda speciella påslakan anpassade för tyngdtäcke.

Det finns påslakan till tyngdtäcke som du kan knyta fast ditt tyngdtäcke i så att det håller sig på plats vilket underlättar på morgonen när det är dags att bädda sängen. Vissa påslakan har dragkedjor så du kan öppna tre sidor på påslakanet vilket underlättar när du ska bädda nytt. Att köpa ett påslakan anpassat till tyngdtäcke kommer vara värt det om du använder ditt tyngdtäcke regelbundet.

Varför är det bra att använda påslakan på tyngdtäcke?

Sängen är det perfekta stället för bakterier. Här frodas bland annat kvalster. De lever på svett, fukt, hår och gamla hudavlagringar. Den mängd vi avger under en natt räcker gott till att föda miljontals kvalster i flera veckor.

Ett tyngdtäcke upplevs oftast som något varmare än ett vanligt dun- eller syntettäcke. Därför kan du svettas mer när du sover.

Använder du påslakan till ditt tyngdtäcke är det lättare att tvätta yttertyget och du håller på så sätt ditt tyngdtäcke rent och fräscht längre. Även om det går att tvätta ett tyngdtäcke i tvättmaskinen så kommer upprepade tvättningar slita onödigt mycket på täcket.

Finns det speciella påslakan till tyngdtäcke?

Ja, det finns speciella påslakan till tyngdtäcke. Fördelen med dessa framför ett vanligt påslakan är att de har speciella fästanordningar i hörnen och på långsidorna av påslakanet. På sätt sätt kan du göra fast tyngdtäcket i påslakanet när du bäddar rent och tyngdtäcket håller sig på plats hela natten. Det underlättar på morgonen när det är dags att bädda sängen. Att bädda med ett tyngdtäcke är tungt och det sliter på både axlar och rygg. Att därför ha ett påslakan som håller tyngdtäcket på plats underlättar väldigt mycket.

Det finns även några tillverkare som har påslakan som är öppningsbara på tre sidor med hjälp av dragkedjor. På så sätt kan du lägga ut påslakanet i sängen, öppna upp det på tre sidor och vika undan överdel. Sen kan du placera tyngdtäcket på påslakan och binda fast det med infästningarna. När tyngdtäcket sitter fast viker du tillbaka överdelen och drar igen dragkedjorna. Då får du minimalt med lyft och det underlättar för dig när du ska bädda rent.

Påslakan till tyngdtäcke från the Naplab

Jag använder själv ett sådant påslakan med möjlighet att öppna på tre sidor och det underlättar väldigt mycket för mig. Jag använder påslakanet från the Nap Lab. Det har dragkedjor på tre sidor och med infästningar. Det är lätt att bädda och täcket håller sig på plats. Påslakanet är i mycket högkvalitativ bomull som gör att det känns väldigt lyxigt att sova i. Om du är intresserad av påslakanet kan du titta in på the NapLabs hemsida.

Ska man ha påslakan på tyngdtäcke?
the Naplab påslakan

The Naplab påslakan till tyngdtäcke

  • Färg: Vit
  • Storlek: 150cm x 210cm
  • Dragkedjor på 3 sidor för enklare bäddning
  • Kan maskintvättas 40c
  • 100% högkvalitativ bomull, 600TC
  • OEKO-TEX®-certifierat

Bäddset från Cura of Sweden

Det finns även andra tillverkare som har sköna påslakan. Cura of Sweden säljer också påslakan till sina tyngdtäcken. Påslakanen finns i varianter av både bomull, bambu och tencel. Tencel tillverkas av cellulosa från Eukalyptusträd och är ett mycket miljövänligt alternativt. Känsla är otroligt mjuk, materialet är väldigt slitstarkt och det erbjuder enastående fukthantering. Nackdelen med Curas påslakan är att det inte är öppningsbart på tre sidor utan det är bara en dragkedja längs med ena långsidan.

Ska man ha påslakan på tyngdtäcke?
Cura of Sweden bäddset

Cura of Sweden bedded till tyngdtäcke

  • Mått: 150 x 210
  • Yttertyg: 100% Bomull
  • Tvätt: Maskintvätt 60°C

Film på hur du bäddar med påslakan på tyngdtäcke

Om du inte har ett speciellt påslakan och tycker det är tungt att få i täcket i påslakanet tycker vi att du ska kolla på filmen nedan. Genom att använda tekniken nedan sliter du mindre på axlar och rygg och det kommer underlätta när du bäddar med påslakan till ditt tyngdtäcke.

Lämna en kommentar